Mennyivel számoljunk egy vendégre

Mennyivel számoljunk egy emberre?

Miből?

Személyenként
dl: készétel
dkg: nyersanyag

 

 

leves

3dl

leves

4-5dl

főzelék

2,5dl

mártás

1-1,5dl

hús (csont nélkül)

12-20dkg

hús (csontos)

18-25dkg

hús gulyásnak, fasírtnak

8-12dkg

csirke, tyúk (tisztított, csontos)

25-35dkg

kacsa, liba (tisztított, csontos)

25-40dkg

hal (tisztított)

20-30dkg

kolbász, hurka

20-25dkg

krumpli köretnek

20-25dkg

zöldség köretnek

15-20dkg

rizs, tarhonya köretnek

10dkg

zöldség főzeléknek

25dkg

száraz hüvelyes főzeléknek

10dkg

száraz hüvelyes levesnek

5dkg

száraztészta főételnek

10-15dkg

száraztészta levesbetétnek

1dkg

rizs levesbetétnek

2dkg