Mennyivel számoljunk egy vendégre
Mennyivel számoljunk egy emberre?
Miből? |
Személyenként |
|
|
leves |
3dl |
leves |
4-5dl |
főzelék |
2,5dl |
mártás |
1-1,5dl |
hús (csont nélkül) |
12-20dkg |
hús (csontos) |
18-25dkg |
hús gulyásnak, fasírtnak |
8-12dkg |
csirke, tyúk (tisztított, csontos) |
25-35dkg |
kacsa, liba (tisztított, csontos) |
25-40dkg |
hal (tisztított) |
20-30dkg |
kolbász, hurka |
20-25dkg |
krumpli köretnek |
20-25dkg |
zöldség köretnek |
15-20dkg |
rizs, tarhonya köretnek |
10dkg |
zöldség főzeléknek |
25dkg |
száraz hüvelyes főzeléknek |
10dkg |
száraz hüvelyes levesnek |
5dkg |
száraztészta főételnek |
10-15dkg |
száraztészta levesbetétnek |
1dkg |
rizs levesbetétnek |
2dkg |